Medische informatie

Kies een lichaamsdeel

Selecteer een aandoening

Vind een behandeling
en arts

Hand en pols

Letsels aan hand en pols door dagelijkse activiteiten komen vaak voor. Hieronder vind je meer informatie over veelvoorkomende aandoeningen en een overzicht van de behandelende artsen.

Artsen

Aandoeningen

Springvinger

Bij een springvinger treedt er eerst een krakend gevoel op. Nadien kan de vinger bij buigen of strekken even blijven hangen.

Lees meer

Rhizartrose

Rhizartrose is de wetenschappelijke benaming van slijtage aan het gewricht van de duimbasis. Dit is het gewricht tussen de polsbeentjes en het middenhandsbeentje aan de duim.

Lees meer

Carpale tunnel syndroom

Bij het carpale tunnel syndroom heeft de nervus medianus te weinig plaats. Deze zenuw zorgt voor motoriek van heel wat spieren in de arm.

Lees meer

Ziekte van De Quervain

De ziekte van De Quervain is een veelvoorkomende aandoening van de strekpezen van de duim.

Lees meer

Ziekte van Dupuytren

De ziekte van Dupuytren is een aandoening van de hand, waarbij het bindweefsel van de handpalm en vingers knobbels en strengen vertoont.

Lees meer

Malletvinger

Een malletvinger is een aandoening waarbij de strekpees afscheurt ter hoogte van de basis van het laatste vingerkootje.

Lees meer

Skiduim

Bij een skiduim is de gewrichtsband ter hoogte van de duimbasis gescheurd. Al hoef je niet per se op skilatten te staan om deze blessure op te lopen.

Lees meer

Knoopsgatmisvorming

Een knoopsgatmisvorming kan opduiken na een vingerluxatie. Dit is een vrij complexe aandoening.

Lees meer

Vingerluxatie

Elk gewrichtje in de vingers kan bij een trauma ontwrichten. Er zijn verschillende types ontwrichtingen die elk een andere behandeling vereisen.

Lees meer

Polsfracturen

Polsfracturen zijn, samen met de heupfracturen, de voornaamste fracturen op oudere leeftijd. Ook op jongere leeftijd zien we deze fracturen vrij veel, maar dan meestal na een val met veel kracht.

Lees meer