10/7
Einde loopbaan dr. Wim Van Nieuwenhuyse

Het is niet gemakkelijk om als arts op pensioen te gaan...

Het werk dat je doet is een deel van je identiteit en dat stopt dan plots, ineens.
Eind augustus zal dokter Wim Van Nieuwenhuyse definitief stoppen in onze dienst.
Ondertussen heeft hij zijn activiteiten reeds sterk teruggeschroefd en werd de laatste knieprothese reeds geplaatst. Er volgen nog wat consultaties (opvolging van geopereerde patiënten en traumatologie).

Collega Wim Van Nieuwenhuyse werkte meer dan 30 jaar in onze dienst (vanaf 1989). In het begin van zijn carrière legde hij zich vooral toe op de chirurgie van de voet, later meer en meer tot bijna uitsluitend tot kniechirurgie in het bijzonder knieprotheses (er werden er duizenden door hem geplaatst!).

Hij was ook een hele tijd hoofd van de dienst Orthopedie en legde zo verder de sporen naar de toekomst. De lijst van taken die hij ook nadien nog op zich nam is aanzienlijk. Als collega arts kunnen we het volgende zeggen: Wim is een werker, rechtaan zonder veel gepalaver (misschien het kenmerk van een West-Vlaming?), sterk sociaal voelend voor onze patiënten. Ook in woord en daad dankbaar naar ons personeel toe.

Op onze beurt: dank Wim vanuit de artsengroep maar ook vanwege al onze medewerkers en eveneens vanwege de patiënten die in en door jouw handen letterlijk en figuurlijk geholpen werden.

Het is niet gemakkelijk als dienst om zo’n arts op pensioen te zien gaan...

Het werk van zo iemand is een deel van de identiteit van die dienst en dat stopt dan plots ineens. En dat is niet te vervangen…