24/8
Orthopedie ASZ pakt uit met gloednieuwe revalidatiemethode bij heup- en knieprothesechirurgie

Mymobility

Patiënten die prothesechirurgie aan de heup of knie dienen te ondergaan, krijgen vanaf nu de mogelijkheid om zich te laten begeleiden door de MyMobilityApp (by Zimmer Biomet).

Voor alle duidelijkheid: deze app vervangt de klassieke revalidatie bij de kinesitherapeut niet, het is een aanvulling op het klassieke revalidatieschema.

Deze app biedt een continue virtuele begeleiding wat het gehele revalidatieproces enkel ten goede komt.

Het gebruik van de app zorgt voor een goede voorbereiding naar aanleiding van de geplande orthopedische ingreep en fungeert als digitaal hulpmiddel gedurende de revalidatie.

Patiënten krijgen de mogelijkheid informatie te raadplegen over de ingreep en revalidatie, enquêtes in te vullen, video's met revalidatieoefeningen te bekijken. Tevens kan elke patiënt zijn activiteiten delen in de app om zo een beter zicht te krijgen over de vooruitgang gedurende de revalidatie.

Al deze gegevens worden anoniem bewaard in een database. Deze worden achteraf gebruikt om zowel de pre- als postoperatieve zorg van dit type orthopedische ingrepen te optimaliseren. De gerapporteerde feedback kan tevens leiden tot nieuwe inzichten die een invloed kunnen hebben op de zorg na deze veelvoorkomende orthopedische ingrepen.

Deze app is zowel geschikt voor IPhone als Android.

Optioneel is de Apple watch die tevens de hartslag, aantal stappen,... van de patiënt registreert en deelt met de orthopedisch chirurg.

Voor bijkomende info, aarzel niet uw behandelend orthopedisch chirurg te contacteren.